Leave us your phone number and e-mail and we will contact you:

Guttmann Barcelona inicia el programa “Més que paraules” (More than words®) del mètode Hanen per a famílies d’infants amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme

El Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) és una condició que afecta la conducta, la comunicació i la interacció amb la resta de la gent. Tot i que les dades són molt disperses, s’estima que 1 de cada 100 persones a Espanya el presenta, però l’afectació i necessitats varien molt segons la persona.

metode hanan more than words tea

Per tal de complementar els tractaments que ja s’ofereixen, l’Institut de Salut Cerebral i Neurorehabilitació Guttmann Barcelona inicia el  programa “Més que paraules” (More than words®) del mètode Hanen, destinat a familiars d’infants amb TEA o amb un Trastorn de Desenvolupament del Llenguatge amb afectació de la comunicació social.

El programa consisteix en 14 sessions, algunes individuals i d’altres grupals, a les quals assisteixen pares, mares i/o familiars dels infants, amb l’objectiu de mostrar-los com assumir un rol principal en ajudar els seus fills a assolir millors habilitats comunicatives. “Han quedat enrere els temps en què els infants anaven a teràpia un cop per setmana amb un especialista i això era tot. Els nens i nenes aprenen millor en entorns naturals, on se senten motivats per comunicar-se amb les persones importants de la seva vida. I el dia a dia està ple d’oportunitats comunicatives que són un context ideal d’aprenentatge”, raona Eulàlia Solís, neuropsicòloga de l’Institut Guttmann.

Les sessions es faran amb grups heterogenis de fins a 8 famílies. Aniran a càrrec d’Alfonso Igualada, logopeda de l’Institut Guttmann i terapeuta Hanen acreditat, i es basaran en 3 premisses: l’enfocament de les estratègies en l’infant i els seus interessos, la promoció de la interacció i les estratègies de modelació del llenguatge.

Els infants amb TEA presenten afectacions tant en la comunicació i interacció social com en els patrons de comportament. El programa Hanen se centra principalment en la comunicació, “però s’ha de tenir en compte que una millora de la comunicació porta a una millora del comportament, ja que gràcies a la nostra habilitat per comunicar-nos som capaces de connectar amb altres persones i crear vincles, transmetre les nostres necessitats i fer saber a la resta com ens sentim”, conclou Solís.

Més informació sobre el Programa aquí.

Share