Leave us your phone number and e-mail and we will contact you:

L'Institut Guttmann ofereix un servei amb pautes per a persones amb necessitats cognitives, conductuals i emocionals durant el confinament

Aprofitar les rutines diàries com l'esmorzar o la compra per fer tasques cognitives, oferir pautes per als familiars per gestionar les alteracions de conducta, com cuidar-se en situacions de crisi emocional, fer exercicis a casa i seguir pautes d'alimentació, higiene i autocura són algunes de les informacions que es poden trobar a la Guia per a Pacients i Familes per fer front al Covid-19, publicada a SiiDON.

Persona con discapacidad en casa. Guía para pacientes y familias.

En aquestes circumstàncies d'excepcionalitat per a tots, els col·lectius de persones amb discapacitat (i sobretot aquelles persones amb alteracions cognitives i conductuals) pateixen de manera especial els efectes negatius provocats per l'aïllament i la manca de rutines.

Per aquesta raó, l'Institut Guttmann posa de manera oberta i a disposició de tot el món, dins el portal web SiiDON, el Servei d'Informació Integral per a la Discapacitat d'Origen Neurològic, un apartat amb informació pensada específicament per donar resposta a aquestes necessitats.

El servei es dóna a través del web SiiDON i conté pautes per a les persones amb necessitats específiques tant motrius, com cognitives, conductuals i emocionals. També serveix com a guia per als cuidadors i familiars durant aquestes setmanes de confinament.

Així, a la web es poden trobar pautes sobre com convertir les rutines diàries com l'esmorzar i la compra en tasques cognitives, o bé orientar els familiars sobre el maneig de la persona amb trastorns conductuals durant el confinament. També hi ha informació general sobre alimentació, hàbits d'higiene, exercicis de manteniment, etc. L'Institut Guttmann continua treballant i oferint ajuda, suport i serveis complementaris a hores d'ara d'excepcional dificultat especialment per a aquells col·lectius més vulnerables i amb unes necessitats més específiques.

 

Share